2020-08-03 15:41:26• hírek • Bede Emőke

Részeg sofőr akadt horogra Szatmárnémetiben

Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

A július 31. és augusztus 2. közötti hétvégén a közlekedési rendőrök több mint 270 helyszíni bírságot róttak ki a KRESZ-szabályokat be nem tartó autósokra.

Ezek összértéke megközelíti a 72 ezer lejt, viszont voltak olyanok, akik nem úszták meg ennyivel. Hat autóvezetőt ugyanis gyorshajtáson, négyet alkoholos befolyásoltság alatti vezetés, kettőt szabálytalan előzés, kettőt elsőbbségadás elmulasztása közben értek tennen, további két személy pedig olyan szabálysértést követett el, mely ezen kategóriák egyikébe sem sorolható be.


Bűncselekmények az utakon

Július 31-én Szatmárnémetiben, az Anghel Saligny utcában állítottak félre egy autóvezetőt, akiről az alkoholszondás vizsgálat során kiderült, jelentős mennyiségű alkoholt fogyaszthatott, hisz leheletében 1,42 mg/l légalkoholszintet mért a készülék. A pontosabb eredmények értekében a férfi kórházba kísérték, ahol vérmintát is vettek tőle, az ügyben pedig eljárást indítottak.


Ugyanezen a napon, 22 óra környékén Aranyosmeggyes területén ellenőriztek egy fiatal nőt. A 23 éves, helybeli sofőr által vezetett kocsiról azonban kiderült, hogy nincs bejegyezve, ezért a rendőrség büntetőjogi eljárást kezdeményezett az autóvezető ellen. Hasonlóképp járt az a 46 éves, tasnádi férfi is, akit Tasnádszarvad területén állítottak meg, ám mint az ellenőrzés során fény derült rá, a sofőr egyetlen kategóriában sem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: